Carl Aage Ravn havde observeret, at der lå en gammel kanon og nærmest flød i haven ved Næstved Museum. Han foreslog derfor – på Generalforsamlingen 1976 - at Selskabet fik lavet en lavet og istandsat kanonen, så den atter kunne komme til ære og værdighed. Opgaven blev lagt i hænderne på Carl Aage og automobilhandler Torben Dreyer (SAAB)

Der blev indgået aftale med museet om at Selskabet afholdt alle udgifter og Museet fik kanon og lavet til evig eje – dog med den betingelse, at vi måtte låne kanonen en dag om året.

Tømrermester Bent Bojen Jørgensen, Næstved, og smedemester Sigvard Holm, Ring, udførte de praktiske ting, så i sommeren 1977 kunne kanonen affyres som led i overdragelses ceremonien. Desværre havde man kun brugt 5 gram sortkrudt og den var ikke stoppet så godt, så det var mere med et plop end et brag, den blev indviet.

Ved granskning af annalerne er det konstateret at betegnelsen lavet næppe er korrekt. Den korrekte betegnelse er repart.

Om selve kanonens historie foreligger der intet.

Siden har samarbejdet med Museet forløbet uden problemer af nogen art.

Selskabet affyrer kanonen så hyppigt som muligt på Fugleskydningsdagen. Det vil sige ved Kongens bopæl, når han afhentes, lige inden skydningen til Fuglen påbegyndes, når damerne har indtaget deres frokost og når den nye Fuglekonge er fundet.

Nu er kanonskydning jo ikke ganske farefrit, specielt ikke når det foregår udenfor skydebaners beskyttede rammer. Annalisten fik til eksempel svedet 6 dejlige havehynder fra Jysk, da han var Konge. Nervøsiteten for betydende skader var dog størst, da Kastrup skulle afhentes fra sin bopæl, som er beliggende lige overfor de 12 meter høje blyglansvinduer i Sct. Peders Kirke og kanonererne havde besluttet, at kanonen skulle have dobbelt ladning, nu da vi befandt os i midtbyen. Nu har der jo altid manglet lidt frisk luft i den kirke, men jeg er ikke sikker på vor forsikring ville kunne dække den slags skader. Nå, der var nu ikke noget at se – udefra.

Egentlige skader på levende væsener har vi ikke forvoldt med kanonen – endnu. Dog har der, de to gange Finn Kamstrup Larsen skulle afhentes – på hans hverdagsslot ”Step Inn” i Ramsherred, været lidt uheldige episoder. Første gang var en sort Labrador ved at lette ben op ad et vejskilt, da kanonen gik af. Skiltet står stadig lidt skævt. Anden gang var et ægtepar i gang med morgenkaffen på en altan i Sct. Mortensgade. De lærte at man skal ikke føre varm kaffe til munden, når voksne mænd tænder tændstikker ved et langt sort rør.